Herf­sti­ge ti­ra­mi­su met man­da­rij­nen

Geen koffie en lange vingers, maar mandarijn en bitterkoekjes in deze tiramisu.

(199)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Geen koffie en lange vingers, maar mandarijn en bitterkoekjes in deze tiramisu. 4 personen
3 199

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd met een scherp mes het vanillestokje in de lengte doormidden, schraap met de punt van het mes het zwarte merg eruit. Klop de slagroom stijf. Roer het vanillemerg met de suiker door de mascarpone. Schep de slagroom er voorzichtig door. Snijd met een scherp mes de onder- en bovenkant van de mandarijnen en vervolgens de schil eraf (tot en met het witte vliesje). Snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit en vang het sap op.
  2. Verbrokkel de koekjes. Verdeel de helft van de bitterkoekjes over de glazen en druppel de helft van de sambuca en wat opgevangen mandarijnensap erover. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover en leg daarbovenop enkele stukjes mandarijn. Verdeel de rest van de verbrokkelde koekjes erover en druppel de rest van de sambuca en wat mandarijnensap erover. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover. Bestrooi de tiramisu tot slot met cacao en garneer met de rest van de mandarijn.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 35 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Herfstige tiramisu met mandarijnen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Herf­sti­ge ti­ra­mi­su met man­da­rij­nen

1
1
  • 1 vanillestokje

Snijd met een scherp mes het vanillestokje in de lengte doormidden, schraap met de punt van het mes het zwarte merg eruit.

2
2
  • 125 g slagroom
  • 3 el witte basterdsuiker
  • 100 g mascarpone

Klop de slagroom stijf. Roer het vanillemerg met de suiker door de mascarpone. Schep de slagroom er voorzichtig door.

3
3
  • 6 mandarijnen

Snijd met een scherp mes de onder- en bovenkant van de mandarijnen en vervolgens de schil eraf (tot en met het witte vliesje).

4
4

Snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit en vang het sap op.

5
5
  • 8 bitterkoekjes
  • 2 el sambuca

Verbrokkel de koekjes. Verdeel de helft van de bitterkoekjes over de glazen en druppel de sambuca en wat opgevangen mandarijnensap erover.

6
6

Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover en leg daarbovenop enkele stukjes mandarijn.

7
7
  • 2 el sambuca

Verdeel de rest van de verbrokkelde koekjes erover en druppel de sambuca en wat mandarijnensap erover. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover.

8
8
  • 4 tl cacaopoeder

Bestrooi de tiramisu tot slot met cacao en garneer met de rest van de mandarijn.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.