Me­lan­za­ne

Een echte klassieker met aubergine, tomaat en kaas uit Italië.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 450 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(794)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een echte klassieker met aubergine, tomaat en kaas uit Italië. 4 personen
3 794

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ½ cm dik. Snijd de tomaten en mozzarella in plakken.
  2. Breng de aubergine op smaak met peper en eventueel zout en wentel door de bloem. Verhit telkens een el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aubergine in delen aan beide kanten in 4-5 min. goudbruin en bijna gaar.
  3. Vet de ovenschaal in. Leg een laag aubergine in de ovenschaal. Bedek met een laag tomaten. Herhaal dit. Schenk de tomatensaus erover en leg hierop een laag mozzarella.
  4. Rasp de Grana Padano boven de melanzane. Bak de melanzane ca. 30 min. in het midden van de oven. Garneer met de basilicumblaadjes.

combinatietip:

Lekker met ciabatta (brood).

video

Me­lan­za­ne ma­ken

kookles - 06:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 905 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Melanzane

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­lan­za­ne

1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
  • 2 aubergines
  • 3 tomaten
  • 250 g mozzarella

Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ½ cm dik. Snijd de tomaten en mozzarella in plakken.

3
  • 75 g bloem

Breng de aubergine op smaak met peper en eventueel zout en wentel door de bloem.

4
  • 4 el olijfolie

Verhit telkens een el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aubergine in delen aan beide kanten in 4-5 min. goudbruin en bijna gaar.

5
  • 2 el olijfolie

Vet de ovenschaal in. Leg een laag aubergine in de ovenschaal. Bedek met een laag tomaten. Herhaal dit.

6
  • 350 g tomato frito

Schenk de tomatensaus erover en leg hierop een laag mozzarella.

7
  • 100 g Grana Padano

Rasp de Grana Padano boven de melanzane.

8
  • 15 g basilicum

Bak de melanzane ca. 30 min. in het midden van de oven. Garneer met de basilicumblaadjes. Bon appétit!

combinatietip:

Lekker met ciabatta (brood).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.