To­ma­ten-mas­car­po­ne­saus

Alleen nog wat pasta koken en klaar ben je.

(92)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Alleen nog wat pasta koken en klaar ben je. 4 personen
3 92

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de olie in een hapjespan. Snijd de knoflook fijn. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomato frito toe en breng aan de kook. Laat 5 min. zacht koken. Haal de blaadjes basilicum van het steeltje af. Voeg de mascarpone en het basilicum toe, houd wat blaadjes achter voor garnering. Breng op smaak met peper en zout en warm nog 2 min. door. Lekker met pasta en gehaktballetjes.

bewaartip:

U kunt de tomaten-mascarponesaus 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm de saus vlak voor serveren in een steelpan al roerend op laag vuur in 5 min.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tomaten-mascarponesaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten-mas­car­po­ne­saus

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 350 ml tomato frito

Verhit de olie in een hapjespan. Snijd de knoflook fijn. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomato frito toe en breng aan de kook. Laat 5 min. zacht koken.

2
2
  • 250 g mascarpone
  • 15 g basilicum

Haal de blaadjes basilicum van het steeltje af. Voeg de mascarpone en het basilicum toe, houd wat blaadjes achter voor garnering. Breng op smaak met peper en zout en warm nog 2 min. door. Lekker met pasta en gehaktballetjes.

bewaartip:

U kunt de tomaten-mascarponesaus 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm de saus vlak voor serveren in een steelpan al roerend op laag vuur in 5 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.