Spa­ghet­ti met kip en pa­pri­ka-ba­si­li­cum­saus

Kleine kinderen kunnen 'spaghetti' vaak niet eens goed uitspreken, maar ze smullen er wel van!

(125)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Kleine kinderen kunnen 'spaghetti' vaak niet eens goed uitspreken, maar ze smullen er wel van! 4 personen
3 125

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de kipfiletblokjes goed droog en bak ze in de olijfolie zachtjes lichtbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Breng in een steelpan de slagroom met de paprika en de knoflook zachtjes aan de kook, laat 7-8 minuten op zacht vuur stoven. Voeg naar smaak peper en zout toe. Haal de blaadjes van de basilicum af.
  3. Doe de laatste 2 minuten de basilicumblaadjes erbij en pureer het geheel met de staafmixer tot een dikke crème. Verdeel de pasta over de borden, schep de saus erover en leg de kipblokjes erop. Maal er naar smaak nog wat zwarte peper over. Garneer eventueel met basilicumblaadjes.

serveertip:

Lekker met sla met een balsamicodressing.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 08-09

Spaghetti met kip en paprika-basilicumsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met kip en pa­pri­ka-ba­si­li­cum­saus

1
1
  • 400 g spaghetti
  • 325 g kipfiletblokjes
  • 1 el olijfolie

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de kipfiletblokjes goed droog en bak ze in de olijfolie zachtjes lichtbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2
2
  • 200 ml geslagen room
  • 465 g geroosterde paprika's
  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes verse basilicum

Breng in een steelpan de slagroom met de paprika en de knoflook zachtjes aan de kook, laat 7-8 minuten op zacht vuur stoven. Voeg naar smaak peper en zout toe. Haal de blaadjes van de basilicum af.

3
3

Doe de laatste 2 minuten de basilicumblaadjes erbij en pureer het geheel met de staafmixer tot een dikke crème. Verdeel de pasta over de borden, schep de saus erover en leg de kipblokjes erop.

4
4

Maal er naar smaak nog wat zwarte peper over. Garneer eventueel met basilicumblaadjes.

serveertip:

Lekker met sla met een balsamicodressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.