Aard­ap­pel-prei­scho­tel met cer­ve­laat

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 630 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(133)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 133

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg 1/3 van de aardappelen in de ovenschaal en verdeel er de helft van de prei en de helft van de cervelaat over. Maak zo nog een laag van de aardappelen, de prei en de cervelaat. Dek af met de resterende aardappelplakjes. Schenk de Aardappel Anders erover en bak de aardappelschotel in de voorverwarmde oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

Tip:

Laat de schotel uit de oven 5 min. rusten, daarna zijn de lagen vaster en kunt u het gerecht makkelijker op het bord scheppen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.