Spi­na­zie­stamp­pot met cer­ve­laat

De worst wordt deze keer niet náást de stamppot geserveerd, maar erín.

(164)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De worst wordt deze keer niet náást de stamppot geserveerd, maar erín. 4 personen
3 164

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aardappelstamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze 15 min. in een ruime pan water met zout. Giet af en vang het kookvocht op. Schenk 150 ml kookvocht terug in de pan bij de aardappelen.
  2. Voeg de bevroren spinazie toe aan de aardappelen en kook nog ca. 5 min.
  3. Neem de pan van het vuur. Voeg de olie toe en stamp het aardappel spinaziemengsel met de pureestamper tot een smeuïge stamppot.
  4. Pers de knoflook. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de cervelaatworst in blokjes. Voeg de knoflook, de tomaatreepjes en 1-2 el olie uit het potje van de tomaten aan de stamppot toe.
  5. Schep de cervelaatworst erdoor en verwarm nog 1-2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met een gehaktbal met kaas & mosterd (recept elders op ah.nl/recepten).

variatietip:

Reepjes zongedroogde tomaat zijn ook lekker op een broodje tonijnsalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spinaziestamppot met cervelaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­stamp­pot met cer­ve­laat

1
1
  • 1½ kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze 15 min. in een ruime pan water met zout. Giet af en vang het kookvocht op. Schenk 150 ml kookvocht terug in de pan bij de aardappelen.

2
2
  • 750 g fijngesneden spinazie

Voeg de bevroren spinazie toe aan de aardappelen en kook nog ca. 5 min.

3
3
  • 3 el olijfolie

Neem de pan van het vuur. Voeg de olie toe en stamp het aardappel spinaziemengsel met de pureestamper tot een smeuïge stamppot.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 1 cervelaatworst

Pers de knoflook. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de cervelaatworst in blokjes. Voeg de knoflook, de tomaatreepjes en 1-2 el olie uit het potje van de tomaten aan de stamppot toe.

5
5

Schep de cervelaatworst erdoor en verwarm nog 1-2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met een gehaktbal met kaas & mosterd (recept elders op ah.nl/recepten).

variatietip:

Reepjes zongedroogde tomaat zijn ook lekker op een broodje tonijnsalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.