Aard­ap­pel-prei­scho­tel met cer­ve­laat

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 15

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cervelaatworstjes in lengte halveren. Bieslook fijnknippen. Eieren loskloppen met 2 el water, bieslook en zout en peper naar smaak. 3 el olie verhitten in hoge grote koekenpan (ca. 30 cm doorsnede) met antiaanbaklaag. Hierin champignons ca. 2 min. bakken. Aardappelschijfjes toevoegen en ca. 3 min. al omscheppend meebakken. Prei toevoegen en ca. 3 min. meebakken. Eimengsel over aardappel-mengsel schenken en plakjes worst als waaier hierop leggen. Met spatel alles goed aandrukken. Onderkant van aardappelkoek op matig vuur met deksel op pan in ca. 10 min. goudbruin bakken. Vrijgekomen vocht afgieten. Met behulp van deksel koek keren en rest van olie in pan verhitten; andere zijde van aardappelkoek in ca. 5 min. ook goudbruin bakken. Veldsla mengen met sladressing. Aardappelkoek in 8 punten snijden. Op 4 borden elk 2 punten leggen. Salade erbij serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 43 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 46-47

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.