Zalm­fi­let en cur­ry­aard­ap­pel uit de oven

Lekker, zalm uit de oven! Zeker met de aardappelpartjes met currypasta en de sperziebonen met rode ui en yoghurt-sladressing.

(202)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Lekker, zalm uit de oven! Zeker met de aardappelpartjes met currypasta en de sperziebonen met rode ui en yoghurt-sladressing. 4 personen
3 202

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de zalmfilets ontdooien. Snipper de rode ui.
  2. Roer in een schaal de currypasta los met 1 el olie. Schep de aardappelpartjes erdoor, zodat ze met een dun laagje bedekt zijn. Verdeel de aardappelpartjes over de met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in de oven in ca. 20 min. goudgeel en gaar.
  3. Vet de ovenschaal in. Bestrijk de bovenkant van de zalmfilets met de rest van de olie en bestrooi ze met (vergemalen) peper en zout. Leg ze in de ovenschaal. Schuif de schaal met de vis na 10 min. bij de aardappelpartjes in de oven en bak de zalm 10-12 min. tot hij vanbinnen rosé is.
  4. Kook de sperziebonen in een bodem van water met zout beetgaar en spoel ze een paar sec. onder koud stromend water tot de sperziebonen lauwwarm zijn. Schep de bonen om met de rode ui en de sladressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 425 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Zalmfilet en curryaardappel uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­fi­let en cur­ry­aard­ap­pel uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 500 g wilde zalmfilets
  • 1 rode ui

Laat de zalmfilets ontdooien. Snipper de rode ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 1 el milde Indiase currypasta
  • 1 el zonnebloemolie

Roer in een schaal de currypasta los met de olie.

4
4
  • 900 g aardappelpartjes

Schep de aardappelpartjes erdoor, zodat ze met een dun laagje bedekt zijn.

5
5

Verdeel de aardappelpartjes over de met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in de oven in ca. 20 min. goudgeel en gaar.

6
6
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1½ el zonnebloemolie

Vet de ovenschaal in. Bestrijk de bovenkant van de zalmfilets met de olie en bestrooi ze met (vergemalen) peper en zout. Leg ze in de ovenschaal.

7
7

Schuif de schaal met de vis na 10 min. bij de aardappelpartjes in de oven en bak de zalm 10-12 min. tot hij vanbinnen rosé is.

8
8
  • 500 g gebroken sperziebonen

Kook de sperziebonen in een bodem van water met zout beetgaar en spoel ze een paar sec. onder koud stromend water tot de sperziebonen lauwwarm zijn.

9
9
  • 2 el sladressing yoghurt

Schep de bonen om met de rode ui en de sladressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.