Kip tan­door­i aan de spies

Kip in een marinade van yoghurt, gember en currypasta.

(82)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Kip in een marinade van yoghurt, gember en currypasta. 4 personen
3 82

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • satéprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de helft van de koriander blaadjes fijn. Snijd de kipfilets elk in 2 repen. Meng de gember met de currypasta, yoghurt, fijngesneden koriander en peper en eventueel zout. Voeg de kip toe en laat 20 min. marineren op kamertemperatuur. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Rijg de kip aan de satéprikkers. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in 8 min. gaar. Keer regelmatig. Snijd ondertussen de rest van de koriander grof. Kook de tuinerwten in 3 min. gaar, giet af en meng met de rijst en de koriander. Serveer de kip tandoori met de tuinerwtenrijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 130 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Kip tandoori aan de spies

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip tan­door­i aan de spies

1
  • 2 cm verse gember
  • 15 g koriander

Schil de gember en snijd fijn. Snijd de helft van de koriander blaadjes fijn.

2
  • 2 kipfilets
  • 1 el Indiase currypasta
  • 4 el yoghurt

Snijd de kipfilets elk in 2 repen. Meng de gember met de currypasta, yoghurt, fijngesneden koriander en peper en eventueel zout.

3
  • 300 g basmatirijst

Voeg de kip toe en laat 20 min. marineren op kamertemperatuur. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
  • 2 el zonnebloemolie

Rijg de kip aan de satéprikkers. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in 8 min. gaar. Keer regelmatig.

5
  • 600 g tuinerwten

Snijd ondertussen de rest van de koriander grof. Kook de tuinerwten in 3 min. gaar, giet af en meng met de rijst en de koriander.

6

Serveer de kip tandoori met de tuinerwtenrijst. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.