To­ma­ten-prei­pan­ne­tje met ver­se worst

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Worst bakken in 1 el boter. Eerst op hoog vuur, dan op lager vuur met deksel op pan, af en toe keren. Ui pellen en snipperen. In andere ruime pan 1 el boter verhitten en ui erin fruiten. Tomaatblokjes toevoegen, even meebakken. Aardappelen in kleine blokjes snijden. Prei en aardappelen aan saus toevoegen. Knoflook pellen en uitpersen, aan stoof toevoegen. De inhoud van 1 blikje (400 ml) water erbij gieten en peper en zout naar smaak toevoegen. Met deksel op pan 15 min. op zacht vuur stoven. Worst in schuine schijven snijden en aan stoof toevoegen. Amsterdamse uien laten uitlekken en peterselie snijden. Door stoof scheppen en direct serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 02-03

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.