Ge­stoof­de kip met tui­n­erw­ten en wor­tel­tjes

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 60

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in weinig water met wat zout gaar in 25 minuten.
  2. Wrijf de kipdrumsticks in met zout en peper. Verhit de margarine in een braadpan, leg de drumsticks erin met de ui en knoflook en bak de kip rondom bruin in 10 minuten. Voeg de tomaatblokjes, tuinerwten en worteltjes en 150 ml (heet) water toe, leg de deksel op de pan en stoof het gerecht nog 15 minuten.
  3. Neem de pan van het vuur en roer de peterselie erdoor. Serveer de stoofpot met de aardappelen.

Tip:

De drumsticks zijn gaar als het vlees gemakkelijk loslaat van het botje.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 22-23

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.