Fris­se cran­ber­ry­chee­se­ca­ke

Hier gaan we voor: een cheesecakevariant met cranberry’s, sinaasappelsap, witte chocolade en port. Geníeten!

  • gebak
  • 10 stuks
  • 495 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 50 min. oventijd
(1.578)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans gebak Hier gaan we voor: een cheesecakevariant met cranberry’s, sinaasappelsap, witte chocolade en port. Geníeten! 10 stuks
4 1578

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (Ø 24 cm)
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen en zacht worden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  2. Maal de boter en de cookies in de keukenmachine fijn. Verdeel de kruimels over de bodem van de vorm en druk goed aan. Hak de chocolade in stukjes.Klop de eieren los. Meng de chocolade, roomkaas, het sinaasappelsap, de suiker en eieren in de keukenmachine tot een gladde massa.
  3. Schep het mengsel in de vorm. Bak de cheesecake in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Neem uit de oven en laat iets afkoelen. Kook de cranberry’s met de port tot de port stroperig is en de cranberry’s gebarsten zijn. Verdeel de cranberrysaus over de cheesecake.

bewaartip:

Je kunt de cheesecake 's ochtends bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 245 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Frisse cranberrycheesecake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris­se cran­ber­ry­chee­se­ca­ke

1
  • 50 g boter

Laat de boter op kamertemperatuur komen en zacht worden.

2

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

3

Verwarm de oven voor op 175 ºC.

4
  • 200 g country cookies

Maal de boter en de cookies in de keukenmachine fijn.

5

Verdeel de kruimels over de bodem van de vorm en druk goed aan.

6
  • 100 g witte chocolade

Hak de chocolade in stukjes.

7
  • 3 eieren

Klop de eieren los.

8
  • 600 g roomkaas naturel
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 150 g suiker

Meng de chocolade, roomkaas, het sinaasappelsap, de suiker en eieren in de keukenmachine tot een gladde massa.

9

Schep het mengsel in de vorm. Bak de cheesecake in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar.

10

Neem uit de oven en laat iets afkoelen.

11
  • 250 g cranberry's
  • 100 ml rode port

Kook de cranberry’s met de port tot de port stroperig is en de cranberry’s gebarsten zijn.

12

Verdeel de cranberrysaus over de cheesecake.

13

Bon appétit!

bewaartip:

Je kunt de cheesecake 's ochtends bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.