Bis­cot­ti met cran­ber­ry en cho­co­la­de

De naam biscotti betekent ‘twee keer gebakken’ en beschrijft daarmee de ongewone (maar gemakkelijke) methode die deze koekjes zo knapperig maakt.

  • gebak
  • 30 stuks
  • 125 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 3 u. 5 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans gebak De naam biscotti betekent ‘twee keer gebakken’ en beschrijft daarmee de ongewone (maar gemakkelijke) methode die deze koekjes zo knapperig maakt. 30 stuks
4 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • handmixer
  • magnetron

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Mix de boter, suiker, 1 el rasp en het vanillearoma met een mixer in 5 min. luchtig en romig. Voeg de eieren toe. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
  2. Zeef de bloem, het bakpoeder en zout boven een kom. Spatel rustig door het beslag.
  3. Meng de cranberry’s en amandelen door het deeg en verdeel het deeg in tweeën. Vorm met bebloemde of ingevette handen 2 staven van ongeveer 1.5 cm hoog, 5 cm breed en 30 cm lang.
  4. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Laat 5 min. afkoelen.
  5. Snijd de staven in plakjes van ca. 2 cm dik. Leg ze op de bakplaat. Bak ze nog ca. 15 min. in de oven. Laat op een rooster in 2 uur helemaal afkoelen.
  6. Breek de witte chocolade in stukjes en smelt 30 sec in de magnetron op 800 watt. Roer door en zet nogmaals 30 sec in de magnetron. Doe hetzelfde met de pure chocolade. Besprenkel de koekjes in een zigzaggende beweging met de vloeibare chocolade.
video

Koek­doos­je vou­wen

DIY - 00:33 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 55 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Biscotti met cranberry en chocolade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bis­cot­ti met cran­ber­ry en cho­co­la­de

1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
  • 1 sinaasappel
  • 60 boter
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanillearoma

Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Mix de boter, suiker, 1 el rasp en het vanillearoma met een mixer in 5 min. luchtig en romig.

3
  • 3 eieren

Voeg de eieren toe. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.

4
  • 300 g bloem
  • 1½ tl bakpoeder
  • ½ tl zout

Zeef de bloem, het bakpoeder en zout boven een kom. Spatel rustig door het beslag.

5
  • 50 g gedroogde cranberry's
  • 100 g bruine amandelen

Meng de cranberry’s en amandelen door het deeg en verdeel het deeg in tweeën.

6

Vorm met bebloemde of ingevette handen 2 staven van ongeveer 1.5 cm hoog, 5 cm breed en 30 cm lang.

7

Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Laat 5 min. afkoelen.

8

Snijd de staven in plakjes van ca. 2 cm dik. Leg ze op de bakplaat.

9

Bak ze nog ca. 15 min. in de oven. Laat op een rooster in 2 uur helemaal afkoelen.

10
  • 75 g witte chocolade
  • 75 g pure chocolade

Breek de witte chocolade in stukjes en smelt 30 sec in de magnetron op 800 watt. Roer door en zet nogmaals 30 sec in de magnetron. Doe hetzelfde met de pure chocolade.

11

Besprenkel de koekjes in een zigzaggende beweging met de vloeibare chocolade. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.