Wit­te cho­co­la­de-pe­ren­chee­se­ca­ke

  • gebak
  • 8 personen
  • 390 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 50 min. oventijd
(379)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak 8 personen
4 379

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm)
  • bakpapier
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de springvorm in en leg bakpapier op de springvormbodem. Smelt de boter. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en schenk er al draaiend de gesmolten boter door. Doe het geheel in de springvorm en druk goed aan.
  2. Laat het sap van de peren in een steelpan in 5 min. tot ongeveer de helft inkoken. Verwarm de roomkaas met de suiker. Breek de chocola in stukjes. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en roer dit met het perensap, de chocolade en de helft van de balsamicoazijn door de roomkaas. Klop de eieren los. Draai het vuur uit, roer de eieren erdoor en giet het geheel in de springvorm. Bak de cheesecake in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar.
  3. Snijd de peren in repen en de muntblaadjes fijn (houd wat blaadjes apart voor de garnering). Schep de peer om met de rest van de balsamicoazijn en de munt. Garneer de cheesecake met de muntblaadjes en de reepjes peer.
video

Va­nil­le­stok­jes ver­wer­ken

Instructievideo - 00:48 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Witte chocolade-perencheesecake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­te cho­co­la­de-pe­ren­chee­se­ca­ke

1
1

Verwarm de oven voor op 175 ºC.

2
2
  • 50 g roomboter
  • 2 g roomboter

Vet de springvorm in en leg bakpapier op de springvormbodem. Smelt de boter.

3
3
  • 200 g country cookies

Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en schenk er al draaiend de gesmolten boter door. Doe het geheel in de springvorm en druk goed aan.

4
4
  • 411 g halve peren op siroop
  • 600 g roomkaas naturel
  • 200 g suiker
  • 100 g witte chocolade

Laat het sap van de peren in een steelpan in 5 min. tot ongeveer de helft inkoken. Verwarm de roomkaas met de suiker. Breek de chocola in stukjes.

5
5
  • 1 vanillestokje
  • 1 tl witte balsamicoazijn
  • 3 eieren

Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en roer dit met het perensap, de chocolade en balsamicoazijn door de roomkaas. Klop de eieren los.

6
6

Draai het vuur uit, roer de eieren erdoor en giet het geheel in de springvorm. Bak de cheesecake in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar.

7
7
  • 5 takjes munt

Snijd de peren in repen en de muntblaadjes fijn (houd wat blaadjes apart voor de garnering).

8
8
  • 1 tl witte balsamicoazijn

Schep de peer om met de balsamicoazijn en de munt. Garneer de cheesecake met de muntblaadjes en de reepjes peer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.