Fram­bo­zen­ca­ke­jes met wit­te cho­co­la­de

Een gouden combi. Frambozen met chocolade, gelukkig gaan ze per 12.

  • gebak
  • 12 stuks
  • 320 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(473)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Een gouden combi. Frambozen met chocolade, gelukkig gaan ze per 12. 12 stuks
4 473

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de witte chocolade. Meng in een grote kom het bakmeel met de suiker, witte chocoladerasp, vanillesuiker en het zout.
  2. Smelt de boter. Klop in een andere vorm de eieren los en meng ze met de gesmolten boter. Roer het eiermengsel snel door de droge ingrediënten tot een dik beslag.
  3. Vet de muffinvormpjes in. Schep in ieder muffinvormpje een bodem van het beslag, leg hierop 3 frambozen. Schep hier een grote lepel beslag bovenop tot net onder de rand van de muffinvorm. Bak de cakejes ca. 25 min. in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin.
video

Cup­ca­kes ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 230 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Frambozencakejes met witte chocolade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fram­bo­zen­ca­ke­jes met wit­te cho­co­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 100 g witte chocolade

Rasp de witte chocolade.

3
3
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g suiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 1 tl zout

Meng in een grote kom het bakmeel met de suiker, witte chocoladerasp, vanillesuiker en het zout.

4
4
  • 200 g boter

Smelt de boter.

5
5
  • 2 eieren

Klop in een andere vorm de eieren los en meng ze met de gesmolten boter.

6
6

Roer het eiermengsel snel door de droge ingrediënten tot een dik beslag.

7
7
  • 2 g boter
  • 150 g frambozen

Vet de muffinvormpjes in. Schep in ieder muffinvormpje een bodem van het beslag, leg hierop 3 frambozen.

8
8

Schep hier een grote lepel beslag bovenop tot net onder de rand van de muffinvorm.

9
9

Bak de cakejes ca. 25 min. in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.