Ge­gril­de en­tre­co­te met kar­de­mom­bo­ter en stoof­peer­tjes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 410 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(109)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 109

Ingrediënten

Keukenspullen
  • kleine glaasjes
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de boter in een kom en rasp de oranje schil van de sinaasappel erboven. Meng de sinaasappelrasp met de kardemom en zout en peper naar smaak door de boter. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit de boter in de glaasjes, of laat de boter een beetje smelten en schep hem in de glaasjes. Zet de glaasjes minstens een uur in de koelkast. Laat de peertjes in een vergiet uitlekken.
  2. Wrijf de entrecotes in met azijn, olijfolie en peper en laat ze op kamertemperatuur komen. Laat de grillpan op hoog vuur gloeiend heet worden. Bak de entrecotes in 2-4 minuten bruin (van binnen mogen ze rood zijn). Laat de entrecotes even rusten op een warm bord (onder aluminiumfolie). Bak de partjes peer heel even om en om in de grillpan. Leg de entrecotes op warme borden, leg de peertjes erop en garneer met basilicum en evt. wat extra sinaasappelschil. Zet de glaasjes met kardemomboter op tafel, zodat iedereen zelf steeds een klontje boter op zijn vlees kan laten smelten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.