Raap­ste­len­stamp­pot met beef­bur­ger

Maak met deze echte voorjaarsgroente een lekkere voorjaarsstamppot!

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Maak met deze echte voorjaarsgroente een lekkere voorjaarsstamppot! 4 personen
3 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de beefburgers op middelhoog vuur in 15 min. bruin en gaar. Bak de laatste 5 min. de ui mee. Halveer ondertussen de grotere stukken pompoen. Kook de pompoen in een ruime pan water met zout in 8 min. gaar. Giet af.
  2. Laat ondertussen de peren uitlekken en halveer ze. Snijd de raapstelen grof. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep met de pompoen, peer, raapsteel, ui en jus van de beefburgers door elkaar. Serveer de raapstelenstamppot met de beefburgers.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 1.640 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Raapstelenstamppot met beefburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Raap­ste­len­stamp­pot met beef­bur­ger

1
1
  • 1 ui

Snijd de ui in halve ringen.

2
2
  • ½ el arachideolie
  • 4 beefburgers

Verhit de olie in een koekenpan en bak de beefburgers op middelhoog vuur in 15 min. bruin en gaar. Bak de laatste 5 min. de ui mee.

3
3
  • 400 g pompoenstukjes

Halveer ondertussen de grotere stukken pompoen. Kook de pompoen in een ruime pan water met zout in 8 min. gaar. Giet af.

4
4
  • 1 blik halve peren op siroop
  • 4 bosjes raapstelen

Laat ondertussen de peren uitlekken en halveer ze. Snijd de raapstelen grof.

5
5
  • 900 g aardappelpuree met boter

Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6

Schep met de pompoen, peer, raapsteel, ui en jus van de beefburgers door elkaar. Serveer de raapstelenstamppot met de beefburgers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.