Knol­sel­de­rij met pes­to

Bijzonder bijgerecht als perfect onderdeel van een feestelijk diner.

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Bijzonder bijgerecht als perfect onderdeel van een feestelijk diner. 4 personen
3 34

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de knolselderij. Snijd ‘m doormidden en de helften in dunne plakken. Meng flinke mespunt zout door de bloem en haal hier vervolgens de knolselderij door. Schud de overtollige bloem eraf.
  2. Verhit de zonnebloemolie in delen in een koekenpan en bak hierin de knolselderij in delen in 3 min. goudbruin. Keer halverwege, laat uitlekken.
  3. Maak met de keukenmachine of staafmixer pesto van de selderij, Parmezaanse kaas, walnoten, knoflook en olijfolie. Serveer de pesto bij de knolselderij. Bestrooi met de overige walnoten. Bon appétit!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 61 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 210 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Knolselderij met pesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knol­sel­de­rij met pes­to

1
  • 1 knolselderij

Schil de knolselderij. Snijd ‘m doormidden en de helften in dunne plakken.

2
  • 1 mespunt zout
  • 100 g bloem

Meng een flinke mespunt zout door de bloem en haal hier vervolgens de knolselderij door. Schud de overtollige bloem eraf.

3
  • 100 ml zonnebloemolie

Verhit de zonnebloemolie in delen in een koekenpan en bak hierin de knolselderij in delen in 3 min. goudbruin. Keer halverwege, laat uitlekken.

4
  • 40 g selderij
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 25 g walnoten
  • 1 teen knoflook
  • 100 ml olijfolie extra vierge

Maak met de keukenmachine of staafmixer pesto van de selderij, Parmezaanse kaas, walnoten, knoflook en olijfolie.

5
  • 30 g walnoten

Serveer de pesto bij de knolselderij. Bestrooi met de overige walnoten. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.