To­ri te­riy­a­ki

Oosterse charme op z’n best: stroperige saus op malse kippendijen. Lekker met rijst en groene groenten.

(400)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht Oosterse charme op z’n best: stroperige saus op malse kippendijen. Lekker met rijst en groene groenten. 4 personen
3 400

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en rasp de gember en snijd de kipdijfilet in stukjes. Snijd de bosui in kleine ringetjes. Breng de sherry aan de kook, laat hem even doorkoken tot de alcohol is verdampt. Voeg de sojasaus en suiker toe en laat de teriyakisaus koken tot hij een beetje stroperig wordt.
  2. Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin het kippenvlees in 6-8 min. gaar. Schenk de teriyakisaus erbij en laat op hoog vuur verdampen, tot de saus dikker wordt en gaat glanzen. Roer dan pas de gember erdoor. Bestrooi het gerecht met de sesamzaadjes en de bosui.

combinatietip:

Lekker met rijst en groene groenten, zoals broccoli of spinazie.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.605 mg
Tags
Ook te zien in

Tori teriyaki

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ri te­riy­a­ki

1
1
  • 1 cm gember
  • 600 g kipdijfilet
  • 1 bosuitje

Schil en rasp de gember en snijd de kipdijfilet in stukjes. Snijd de bosui in kleine ringetjes.

2
2
  • 100 ml droge sherry

Breng de sherry aan de kook, laat hem even doorkoken tot de alcohol is verdampt.

3
3
  • 100 ml Japanse sojasaus
  • 3 el suiker

Voeg de sojasaus en suiker toe en laat de teriyakisaus koken tot hij een beetje stroperig wordt.

4
4
  • 3 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin het kippenvlees in 6-8 min. gaar.

Tip: Verwijder eventueel het overtollige vocht door een stukje keukenpapier in de pan te dopen.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

5
5

Schenk de teriyakisaus erbij en laat op hoog vuur verdampen, tot de saus dikker wordt en gaat glanzen. Roer dan pas de gember erdoor.

6
6
  • 1 bosuitje
  • 1 tl geroosterde sesamzaadjes

Snijd de bosui in ringetjes en bestrooi het gerecht met de sesamzaadjes en de bosui.

combinatietip:

Lekker met rijst en groene groenten, zoals broccoli of spinazie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.