Cre­ma ca­tala­na

Diner met familie of vrienden op de planning? Schotel ze dit heerlijke toetje voor.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(87)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans nagerecht Diner met familie of vrienden op de planning? Schotel ze dit heerlijke toetje voor. 4 personen
3 87

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 soufflébakjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng in een steelpan de melk met het vanillestokje en -merg tegen de kook. Draai het vuur laag en laat de melk 15 min. trekken. Splits de eieren.
  2. Mix de eidooiers met de suiker en het kaneel romig tot dik. Schenk de melk door een zeef in een dun straaltje op het eimengsel. Blijf kloppen.
  3. Doe het eimengsel in de pan, verwarm op een zo laag mogelijk vuur of au bain-marie al roerend in ca. 25 min. tot een gebonden vla. Schenk de vla in de soufflébakjes en laat afkoelen. Zet de bakjes afgedekt 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  4. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Bestrooi de puddinkjes met de resterende suiker en zet ze onder de ovengrill tot de suiker lichtbruin is.

bewaartip:

U kunt de vla 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Volg op de dag zelf de rest van het recept.

video

Va­nil­le­stok­jes ver­wer­ken

Instructievideo - 00:48 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Crema catalana

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cre­ma ca­tala­na

1
1
  • 1 vanillestokje
  • 500 ml volle melk
  • 4 eieren

Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng in een steelpan de melk met het vanillestokje en -merg tegen de kook. Draai het vuur laag en laat de melk 15 min. trekken. Splits de eieren.

2
2
  • 100 g suiker
  • 1½ tl gemalen kaneel

Mix de eidooiers met de suiker en het kaneel romig tot dik. Schenk de melk door een zeef in een dun straaltje op het eimengsel. Blijf kloppen.

3
3

Doe het eimengsel in de pan, verwarm op een zo laag mogelijk vuur of au bain-marie al roerend in ca. 25 min. tot een gebonden vla.

4
4

Schenk de vla in de soufflébakjes en laat afkoelen. Zet de bakjes afgedekt 2 uur in de koelkast om op te stijven.

5
5

Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.

6
6
  • 50 g suiker

Bestrooi de puddinkjes met de resterende suiker en zet ze onder de ovengrill tot de suiker lichtbruin is.

bewaartip:

U kunt de vla 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Volg op de dag zelf de rest van het recept.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.