Ri­sot­to met kip en an­dij­vie

(91)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 91

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de risottorijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de helft van de knoflook fijn en pers de rest van de knoflook. Snijd de tomaten in reepjes. Snijd de kipfilet in brede repen.
  2. Meng in een kommetjes de helft van de olie met de geperste knoflook. Bestrijk de kipfilet dun met de knoflookolie. Verhit de grillpan en rooster de kipfilet in 8-10 min. bruin en gaar. Bestrooi met peper en zout.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een wok en fruit de fijngesneden knoflook. Voeg de helft van de andijvie en de kruiden toe. Roerbak tot de groente een beetje is geslonken. Voeg de rest van de andijvie toe en bak 1-2 min. mee. Voeg de tomaten en 1 el olie van de tomaten (per 4 personen) toe en warm door. Verdeel de rijst en de groente over borden en leg de kip erop.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 36-37

Risotto met kip en andijvie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met kip en an­dij­vie

1
1
  • 300 g risottorijst
  • 2 tenen knoflook

Kook de risottorijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de helft van de knoflook fijn en pers de rest van de knoflook.

2
2
  • 90 g zongedroogde tomaten in olie
  • 400 g kipfilet
  • 2 el olijfolie

Snijd de tomaten in reepjes. Snijd de kipfilet in brede repen. Meng in een kommetjes de olie met de geperste knoflook.

3
3

Bestrijk de kipfilet dun met de knoflookolie. Verhit de grillpan en rooster de kipfilet in 8-10 min. bruin en gaar. Bestrooi met peper en zout.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok en fruit de fijngesneden knoflook.

5
5
  • 800 g gesneden andijvie
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Voeg de helft van de andijvie en de kruiden toe. Roerbak tot de groente een beetje is geslonken. Voeg de rest van de andijvie toe en bak 1-2 min. mee.

6
6

Voeg de tomaten en 1 el olie van de tomaten (per 4 personen) toe en warm door. Verdeel de rijst en de groente over borden en leg de kip erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.