Ri­sot­to met kip, bleek­sel­de­rij en pad­den­stoe­len

Smeuïge risotto zonder wijn, kunnen ook de kinderen mee-eten.

(206)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Smeuïge risotto zonder wijn, kunnen ook de kinderen mee-eten. 4 personen
2 206

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de bleekselderijstengels in blokjes van een ½ cm.
  2. Verhit 3 el olie in een grote pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook, tijm en bleekselderij 3 min. op laag vuur. Voeg de rijst toe en fruit 1 min. mee. Breng ondertussen 1.2 liter water aan de kook en los hierin de bouillontabletten op. Voeg wat bouillon toe aan de rijst en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer wat toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  3. Snijd ondertussen de paddenstoelen in stukjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur in 3 min. bruin. Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Voeg toe aan de paddenstoelen en bak 1 min. mee. Roer de paddenstoelen en kip door de risotto.

combinatietip:

Lekker met geraspte Pecorino Romano.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.490 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met kip, bleekselderij en paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met kip, bleek­sel­de­rij en pad­den­stoe­len

1
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

2
  • 6 stengels bleekselderij

Snijd de bleekselderijstengels in blokjes van een ½ cm.

3
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook, tijm en bleekselderij 3 min. op laag vuur.

4
  • 300 g risottorijst
  • 2½ groentebouillontablet
  • 1200 ml kraanwater

Voeg de rijst toe en fruit 1 min. mee. Breng ondertussen het water aan de kook en los hierin de bouillontabletten op.

5

Voeg wat bouillon toe aan de rijst en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer wat toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.

6
  • 1 el olijfolie
  • 300 g paddenstoelen seizoensmelange

Snijd ondertussen de paddenstoelen in stukjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur in 3 min. bruin.

7
  • 200 g gerookte kipfilet

Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Voeg toe aan de paddenstoelen en bak 1 min. mee.

8

Roer de paddenstoelen en kip door de risotto.

9

Bon appétit!

combinatietip:

Lekker met geraspte Pecorino Romano.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.