Sho­ar­ma­brood­jes met fala­fel en pit­ti­ge kool­sla

Vanavond een lekker snel vegagerecht op tafel.

(149)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Vanavond een lekker snel vegagerecht op tafel. 4 personen
3 149

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de shoarmabroodjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak de spitskool en de peterselie schoon en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers snijd de pepers in kleine ringetjes. Pers de helft van sinaasappel uit en snijd de andere helft in stukjes. Klop het sinaasappelsap met de gembersiroop door zure room. Meng de spitskool, de peterselie, de rode peper, de stukjes sinaasappel en de peen julienne mengen met de roomdressing.
  3. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bereid de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de shoarmabroodjes open en vul ze met de koolsalade en de falafel. Serveer de rest van de salade erbij.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 34-35

Shoarmabroodjes met falafel en pittige koolsla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sho­ar­ma­brood­jes met fala­fel en pit­ti­ge kool­sla

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 8 shoarmabroodjes

Bak de shoarmabroodjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 300 g spitskolen
  • 30 g verse peterselie
  • 2 rode pepers

Maak de spitskool en de peterselie schoon en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers snijd de pepers in kleine ringetjes.

Kool snijden

Instructievideo

01:26 min.

4
4
  • 1 sinaasappel
  • 2 el gembersiroop
  • 200 ml zure room

Pers de helft van sinaasappel uit en snijd de andere helft in stukjes. Klop het sinaasappelsap met de gembersiroop door zure room.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

5
5
  • 150 g peen julienne

Meng de spitskool, de peterselie, de rode peper, de stukjes sinaasappel en de peen julienne mengen met de roomdressing.

6
6
  • 2 el olijfolie
  • 210 g falafel

Verhit in een koekenpan de olijfolie en bereid de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7

Snijd de shoarmabroodjes open en vul ze met de koolsalade en de falafel. Serveer de rest van de salade erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.