Bour­gon­di­sche lams­rack met ro­de aard­ap­pe­len en ge­droogd fruit

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 860 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 42

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de aardappelen 15 minuten en snijd ze in plakken. Bestrijk die dun met 2 eetlepels olie en gril ze aan beide zijden bruin gestreept. Verwarm de oven voor op 160 °C. Verwarm de rest van de olie in de koekenpan, bestrooi de lamsracks met zout en (versgemalen) peper. Braad het vlees kort aan en plaats ze in de ovenschaal. Leg de knoflook (met schil en al), de boter, de rozemarijn, de tijm, de aardappeltjes en het gewelde fruit bij de lamsracks in de oven. Schenk de bouillon erbij in de ovenschaal en braad het gerecht in 40 minuten gaar. Schep om de 10 minuten wat van het braadvocht over het vlees. Serveer de lamsracks met het fruit en de jus.

Tip:

snijd een krop romaine sla in vieren en laat deze meesudderen in de oven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 860 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 53 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.