Lams­rack met aard­ap­pel­blok­jes en knof­look

Plan je een diner met vrienden? Dit chique hoofdgerecht staat prachtig op tafel (en is ook nog eens verrukkelijk).

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Plan je een diner met vrienden? Dit chique hoofdgerecht staat prachtig op tafel (en is ook nog eens verrukkelijk). 4 personen
3 37

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de knoflook. Kook in een pan de wijn, knoflook en fond op een hoog vuur in tot 2 dl. Bestrooi ondertussen de lamsracks met peper en zout. Verhit olie in de pan. Voeg boter toe en bak de lamsraces in ca. 10 a 12 min. rosé. Af en toe keren.
  2. Neem de lamsrack uit de pan en laat rusten op aluminiumfolie. Voeg intussen de aardappelblokjes toe aan het braadvet en bak ca. 5 min. Schenk de fond erbij en kook nog ca. 5 min. mee.
  3. Van het vuur af de truffelolie door de jus roeren. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de jus met aardappelblokjes over de (voorverwarmde) borden. Snijd de lamsrack tussen de botjes in stukjes en leg op de aardappeltjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Lamsrack met aardappelblokjes en knoflook

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lams­rack met aard­ap­pel­blok­jes en knof­look

1
1
  • 8 tenen knoflook
  • 3 el rode wijn
  • 1 pot vleesfond
  • 2 French lamsracks met 6 ribbetjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter

Pel de knoflook. Kook in een pan de wijn, knoflook en fond op een hoog vuur in tot 2 dl. Bestrooi ondertussen de lamsracks met peper en zout. Verhit olie in de pan. Voeg boter toe en bak de lamsrack in ca. 10 a 12 min. rosé. Af en toe keren.

2
2
  • 900 g aardappelblokjes

Neem de lamsrack uit de pan en laat rusten op aluminiumfolie. Voeg intussen de aardappelblokjes toe aan het braadvet en bak ca. 5 min. Schenk de fond erbij en kook nog ca. 5 min. mee.

3
3
  • ½ el olijfolie met truffelaroma

Van het vuur af de truffelolie door de jus roeren. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de jus met aardappelblokjes over de (voorverwarmde) borden. Snijd de lamsrack tussen de botjes in stukjes en leg op de aardappeltjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.