Ge­roos­ter­de lams­rack met aard­ap­pel

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 64

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 25 x 35 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Aardappels schillen, wassen en in vieren snijden. Uien pellen en in partjes snijden. Knoflook pellen en halveren. Met scherp mes in elke lamsrack 4 kleine inkepingen maken en hierin halve teentjes knoflook duwen. Voor garnering 2 takjes peterselie en 2 takjes tijm achterhouden, rest fijn hakken en in kommetje door olie roeren.
  2. Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4. Lamsracks in midden van ovenschaal leggen en flink bestrooien met zwarte peper. Aardappels en ui eromheen leggen. Kruidenolie over vlees en groenten schenken. Gerecht in midden van oven in 30 à 35 minuten gaar bakken. Vlees af en toe keren. Op smaak brengen met zout. Rest van peterselie en tijm fijn hakken en over gerecht strooien. Lamsracks halveren en op vier borden leggen. Aardappels en uien ernaast leggen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.