Rijk­ge­vul­de noe­del­wok­scho­tel

Verse groenten kort gewokt dus op-en-top oosters. Ook lekker met chilisaus voor extra pit.

(190)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Verse groenten kort gewokt dus op-en-top oosters. Ook lekker met chilisaus voor extra pit. 4 personen
3 190

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes, pers de knoflook erboven en schep om met de helft van de sojasaus. Laat 5 minuten staan.
  2. Snijd de paprika's en paksoi in de lengte in dunne repen. Snijd de bosui in ringetjes. Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan. Bak de blokjes kipfilet in de marinade in 5 min. bruin en gaar. Schep ze daarna uit de pan.
  3. Schenk de rest van de olie in de wok en bak de paprika en de paksoi 5 min. al omscheppend. Breng op smaak met de rest van de sojasaus. Draai het vuur laag en schep de noedels en de kipblokjes erdoor tot alles goed is doorgewarmd. Bestrooi met de bosui.

combinatietip:

Lekker met sweet chilisaus. Chilisaus is zoet en pittig tegelijk en dat past heel goed bij de Aziatische keuken.

video

Kool snij­den

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.175 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Rijkgevulde noedelwokschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijk­ge­vul­de noe­del­wok­scho­tel

1
1
  • 248 g woknoedels

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 350 g kipfilet
  • 1 teen knoflook
  • 2 el sojasaus

Snijd de kipfilet in blokjes, pers de knoflook erboven en schep om met de sojasaus. Laat 5 minuten staan.

3
3
  • 2 rode paprika's
  • 1 paksoi
  • 3 bosuien

Snijd de paprika's en paksoi in de lengte in dunne repen. Snijd de bosui in ringetjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 1 el wokolie

Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak de blokjes kipfilet in de marinade in 5 min. bruin en gaar. Schep ze daarna uit de pan.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

5
5
  • 1 el wokolie
  • 2 el sojasaus

Schenk de olie in de wok en bak de paprika en de paksoi 5 min. al omscheppend. Breng op smaak met de sojasaus.

6
6

Draai het vuur laag en schep de noedels en de kipblokjes erdoor tot alles goed is doorgewarmd. Bestrooi met de bosui.

combinatietip:

Lekker met sweet chilisaus. Chilisaus is zoet en pittig tegelijk en dat past heel goed bij de Aziatische keuken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.