Kip chow mein

(126)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht 4 personen
3 126

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de zonnebloemolie in een wok. Meng de kip met de maizena. Schud overtollige maizena eraf. Bak de kip in 3 porties telkens 2 min. Schep op een bord. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Breng een pan water aan de kook en kook de paprika 1 min. Schep uit het water.
  2. Kook de shiitake 30 sec. in hetzelfde water. Laat uitlekken. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en snijd de gember samen met de knoflook in plakjes. Snijd de bosui in stukjes. Schenk de olie uit de wok. Maak de wok schoon.
  3. Verhit de olie en bak de gember, knoflook en bosui 1 min. Voeg de paprika en shiitake toe en bak nog 1 min. Voeg de kip, oestersaus en het water toe en verwarm 1 min. Schep de noedels, peen en taugé erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kip chow mein

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip chow mein

1
1
  • 500 g kipfilet
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 3 el maizena

Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de olie in een wok. Meng de kip met de maizena. Schud overtollige maizena eraf.

2
2

Bak de kip in 3 porties telkens 2 min. Schep op een bord.

3
3
  • 1 rode paprika

Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Breng een pan water aan de kook en kook de paprika 1 min. Schep uit het water.

4
4
  • 100 g shiitakes
  • 248 g woknoedels

Kook de shiitake 30 sec. in hetzelfde water. Laat uitlekken. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 5 cm verse gember
  • 3 tenen knoflook
  • 3 bosuien

Schil en snijd de gember samen met de knoflook in plakjes. Snijd de bosui in stukjes. Schenk de olie uit de wok. Maak de wok schoon.

6
6
  • 1 el olie

Verhit de olie en bak de gember, knoflook en bosui 1 min. Voeg de paprika en shiitake toe en bak nog 1 min.

7
7
  • 2 el oestersaus
  • 2 el kraanwater
  • 150 g peen julienne
  • 125 g taugé

Voeg de kip, oestersaus en het water toe en verwarm 1 min. Schep de noedels, peen en taugé erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.