To­nijn­sa­la­de met aard­ap­pel en sper­zie­bo­nen

(149)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 149

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de aardappelen schoon en snijd in vieren. Kook de aardappelen in weinig water met zout in circa 15 min. gaar. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de bonen in water met zout in 5 min. beetgaar. Spoel even af onder de koude kraan.
  2. Giet ondertussen de tonijn en de mais af. Maak de vis los met een vork. Schep de mayonaise en het citroensap door de tonijn en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Snijd de peterselie fijn. Roer de maïs en de sperziebonen door de warme aardappelen. Verdeel de tonijn over de salade en bestrooi met de peterselie en breng op smaak met peper.

variatietip:

Kindertip: Houden de kinderen niet van vis? Maak de borden dan apart op en vervang de tonijn door hamblokjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tonijnsalade met aardappel en sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­nijn­sa­la­de met aard­ap­pel en sper­zie­bo­nen

1
1
  • 500 g iets kruimige aardappelen

Boen de aardappelen schoon en snijd in vieren. Kook de aardappelen in weinig water met zout in ca. 15 min. gaar.

2
2
  • 500 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de bonen in water met zout in 5 min. beetgaar. Spoel even af onder de koude kraan.

3
3
  • 370 g tonijn in olie
  • 150 g maiskorrels

Giet ondertussen de tonijn en de mais af. Maak de vis los met een vork.

4
4
  • 2 el mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 2 el verse peterselie

Schep de mayonaise en het citroensap door de tonijn en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Snijd de peterselie fijn.

5
5

Roer de maïs en de sperziebonen door de warme aardappelen. Verdeel de tonijn over de salade en bestrooi met de peterselie en breng op smaak met peper.

variatietip:

Kindertip: Houden de kinderen niet van vis? Maak de borden dan apart op en vervang de tonijn door hamblokjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.