Aard­ap­pel­sa­la­de met to­nijn en sper­zie­bo­nen

(99)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 99

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen in een bodempje water met zout in 15-20 min. gaar. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Kook de sperziebonen in een bodempje water met zout in 5-6 min. knapperig gaar. Giet de sperziebonen af en spoel ze onder koud stromend water.
  2. Snijd de ui in fijne ringen en laat de tonijn uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Meng de aardappelen met de ui, tonijn, olijven, slasaus en de peterselie. Breng de aardappelsalade op smaak met (versgemalen) peper en zout. Verdeel de rucola over borden en schep de aardappelsalade erop.

bereidingstip:

Deze salade kun je al de avond of ochtend tevoren maken. Schep de salade pas op het laatst op de rucola, zodat de blaadjes lekker knapperig blijven.

serveertip:

Voor kinderen: Serveer de tonijn, ui en olijven apart en stel de salade aan tafel samen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelsalade met tonijn en sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­sa­la­de met to­nijn en sper­zie­bo­nen

1
1
  • 1 kg vastkokende aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen in een bodempje water met zout in 15-20 min. gaar.

2
2
  • 300 g sperziebonen

Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Kook de sperziebonen in een bodempje water met zout in 5-6 min. knapperig gaar.

3
3
  • 1 rode ui
  • 370 g tonijn in water
  • 30 g verse peterselie

Giet de sperziebonen af en spoel ze onder koud stromend water. Snijd de ui in fijne ringen en laat de tonijn uitlekken. Snijd de peterselie fijn.

4
4
  • 75 g zwarte olijven in plakjes
  • 6 el halfvolle slasaus

Meng de aardappelen met de ui, tonijn, olijven, slasaus en de peterselie. Breng de aardappelsalade op smaak met (versgemalen) peper en zout.

5
5
  • 75 g rucola

Verdeel de rucola over borden en schep de aardappelsalade erop.

bereidingstip:

Deze salade kun je al de avond of ochtend tevoren maken. Schep de salade pas op het laatst op de rucola, zodat de blaadjes lekker knapperig blijven.

serveertip:

Voor kinderen: Serveer de tonijn, ui en olijven apart en stel de salade aan tafel samen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.