Snij­bo­nen­stamp­pot

Een zomerse stamp met waterkers als vitamine boost.

(153)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een zomerse stamp met waterkers als vitamine boost. 1 personen
3 153

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aardappelstamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook in een pan water met zout naar smaak in 20-25 min. gaar. Giet ze af, maar houd ½ soeplepel per persoon kookvocht van de aardappelen achter. Kook de snijbonen in 3-4 min. in ruim water beetgaar. Giet ze af en spoel ze na met koud water. Snipper de uien.
  2. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan en fruit de uien ca. 3-5 min. tot ze glazig zijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de worstjes in ca. 7 min. rondom bruin en gaar.
  3. Stamp of mix de aardappelen met het achtergehouden kookvocht en de boter tot puree. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Schep de snijbonen en de gefruite uien erdoor. Serveer met de worstjes en de versgeknipte tuinkers.
video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 340 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Snijbonenstamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snij­bo­nen­stamp­pot

1
1
  • 1 kg kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook in een pan water met zout naar smaak in 20-25 min. gaar.

2
2

Giet ze af, maar houd ½ soeplepel per persoon kookvocht van de aardappelen achter.

3
3
  • 500 g snijbonen

Kook de snijbonen in 3-4 min. in ruim water beetgaar. Giet ze af en spoel ze na met koud water.

4
4
  • 2 uien
  • 1 el olie

Snipper de uien. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de uien ca. 3-5 min. tot ze glazig zijn.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

5
5
  • 300 g runderchipolata
  • 1 el olie

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de worstjes in ca. 7 min. rondom bruin en gaar.

6
6
  • 1 el boter

Stamp of mix de aardappelen met het achtergehouden kookvocht en de boter tot puree.

7
7

Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

8
8
  • 1 bakje tuinkers

Schep de snijbonen en de gefruite uien erdoor. Serveer met de worstjes en de versgeknipte tuinkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.