Vi­tel­lo ton­na­to

Dit voorgerecht kent veel variaties, maar op deze klassieke manier is-ie echt op zijn best.

(857)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht Dit voorgerecht kent veel variaties, maar op deze klassieke manier is-ie echt op zijn best. 4 personen
3 857

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pureer de tonijn en de mayonaise met de staafmixer. Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout. Voeg eventueel 2-3 el water toe om een vloeibare saus te krijgen. Leg de rucola op een schaal (houd een flinke hand rucola achter) en drapeer de plakjes fricandeau hierover. Druppel de tonijnsaus over het vlees en bestrooi het gerecht met de kappertjes, de rest van de rucola en peper.

combinatietip:

Lekker met brood

Tip:

Je kunt de tonijnsaus één dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 525 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Vitello tonnato

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vi­tel­lo ton­na­to

1
1
  • 195 g tonijnmoot
  • 5 el mayonaise
  • 3 el citroensap

Pureer de tonijn en de mayonaise met de staafmixer. Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout.

2
2

Voeg eventueel 2-3 el water toe om een vloeibare saus te krijgen.

3
3
  • 150 g rucola
  • 400 g gebraden fricandeau

Leg de rucola op een schaal (houd een flinke hand rucola achter) en drapeer de plakjes fricandeau hierover.

4
4
  • 3 el kappertjes

Druppel de tonijnsaus over het vlees en bestrooi het gerecht met de kappertjes, de rest van de rucola en peper.

combinatietip:

Lekker met brood

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.