Sa­la­de ca­pre­se

(234)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
3 234

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de basilicumtakjes fijn en pureer ze samen met de blaadjes en de olie (houd een paar blaadjes basilicum achter ter garnering). Breng de basilicumolie op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  2. Halveer de tomaatjes en leg op een schaal. Besprenkel ze met de balsamicoazijn. Scheur de bollen mozzarella in stukken en verdeel ze over de tomaatjes. Snijd de sjalot in ringen en leg erop. Druppel de basilicumolie erover. Garneer de salade met de overgebleven blaadjes basilicum.

combinatietip:

Lekker met ciabatta of stokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Salade caprese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de ca­pre­se

1
1
  • 30 g basilicum
  • 8 el Italiaanse olijfolie

Snijd de basilicumtakjes fijn en pureer ze samen met de blaadjes en de olie (houd een paar blaadjes basilicum achter ter garnering).

2
2

Breng de basilicumolie op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

3
3
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 el balsamicoazijn

Halveer de tomaatjes en leg op een schaal. Besprenkel ze met de balsamicoazijn.

4
4
  • 375 g mozzarella
  • 2 sjalotten

Scheur de bollen mozzarella in stukken en verdeel ze over de tomaatjes. Snijd de sjalot in ringen en leg erop. Druppel de basilicumolie erover.

5
5

Garneer de salade met de overgebleven blaadjes basilicum.

combinatietip:

Lekker met ciabatta of stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.