Ge­ma­ri­neer­de kip­kluif­jes

  • bijgerecht
  • 6 personen
  • 155 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 6 personen
3 50

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook in plakjes. Roer in een platte schaal de sojasaus met de sambal en de plakjes knoflook door elkaar. Schep de kipkluifjes door deze marinade. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de kluifjes met marinade er op en laat ze in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar worden.

bereidingstip:

Je kunt de kipkluifjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt de kipkluifjes op de dag zelf in ca. 10 min. in een voorverwarmde oven op 170 °C opwarmen of koud serveren.

variatietip:

In plaats van een marinade van sambal en sojasaus kun je de kipkluifjes ook inwrijven met kerriepoeder.

bewaartip:

Neem de kipkluifjes mee in een afgesloten bakje.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gemarineerde kipkluifjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­ma­ri­neer­de kip­kluif­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el sojasaus
  • 1 el sambal oelek

Snijd de knoflook in plakjes. Roer in een platte schaal de sojasaus met de sambal en de plakjes knoflook door elkaar.

3
3
  • 1 kg kipkluifjes

Schep de kipkluifjes door deze marinade.

4
4

Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de kluifjes met marinade er op en laat ze in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar worden.

bereidingstip:

Je kunt de kipkluifjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt de kipkluifjes op de dag zelf in ca. 10 min. in een voorverwarmde oven op 170 °C opwarmen of koud serveren.

variatietip:

In plaats van een marinade van sambal en sojasaus kun je de kipkluifjes ook inwrijven met kerriepoeder.

bewaartip:

Neem de kipkluifjes mee in een afgesloten bakje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.