Rijst­koek­jes van Ine­ke en Ma­scha

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
3 39

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wel de rozijnen 2-3 minuten in heet water en dep ze daarna droog. Meng de rijst met de melk, de eieren, rozijnen, bloem, suiker en kaneel tot een smeuïg geheel. Verwarm een kwart van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep hierin drie bergjes van het rijstmengsel. Bak de rijstkoekjes in 5-7 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege. Het mengsel is voldoende voor circa 12 stuks. Verwarm de appelstroop enkele seconden in de magnetron (dan druppelt hij makkelijk van de lepel) en druppel wat stroop over de rijstkoekjes.

Tip:

De rijstkoekjes zijn warm en koud lekker.

Tip:

Familierecept AllerHande 6 2008. De rijstkoekjes van Ineke de Vries-Kremer en haar dochter Mascha zijn een typisch Nederlands nagerecht. Het is een dessert waar kinderen uit meerdere generaties De Vries dol op zijn. Nu bakt Mascha de koekjes net iets anders dan haar oma. 'In oma's beslag zit ook nog stijfgeklopt eiwit voor extra luchtige koekjes en geraspte citroenschil. Maar dat vind ik te ingewikkeld als ik na een hele dag werken thuiskom. En in plaats van met poedersuiker serveer ik de rijstkoekjes met appelstroop. Volgens mij is dat net iets gezonder.'

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.