Vol­ko­ren tut­ti­frut­ti-muf­fins

  • nagerecht
  • 8 stuks
  • 198 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 8 stuks
3 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes of 8 papieren vormpjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. Tuttifrutti in kleine stukjes snijden. In schaal havermout, bloem, kaneel, bakpoeder, basterdsuiker en tuttifrutti mengen. In kom eiwit met mespunt zout stijfkloppen. Dooiers losroeren met melk en olie. Mengsel snel door havermoutmengsel roeren (er mogen klontjes in blijven zitten). Eiwit voorzichtig erdoor roeren. Papieren vormpjes in muffinvorm of op bakplaat zetten. Vormpjes voor maximaal driekwart vullen met beslag. Muffins in midden van oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin bakken. Vorm uit oven nemen. Muffins na 5 min. losmaken en op taartrooster verder laten afkoelen.

Tip:

Goed drinken bij deze muffins is belangrijk, want ze zitten boordevol vezels.

video

Cup­ca­kes ma­ken

Kookles - 08:15 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 198 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 6 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.