Win­ter­cla­fou­tis met tut­ti­frut­ti

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 420 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht 4 personen
3 31

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Besprenkel de tuttifrutti met rum en laat het fruit even staan.
  2. Klop in een beslagkom de eieren met de suiker met de handmixer tot een crèmekleurig en romig mengsel. Voeg al kloppend de bloem en wat zout toe en meng dan de boter, crème fraîche en melk erdoor.
  3. Schenk het eimengsel in de ovenschaal en verdeel de tuttifrutti erover. Zet de schaal op het rooster, een richel onder het midden in de oven en bak de clafoutis in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
  4. Bestuif de clafoutis direct uit de oven met kaneel en poedersuiker en laat hem afkoelen tot lauwwarm. Strooi er vlak voor het serveren nog wat poedersuiker over en serveer de clafoutis in punten.

Tip:

In Frankrijk bakken ze het beslag voor pannenkoeken ook in de oven, met dit warm-zoete nagerecht als resultaat.

Tip:

Maak de clafoutis van tevoren en verwarm hem vlak voor gebruik 10 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.