Christ­mas pud­ding

  • nagerecht
  • 20 personen
  • 315 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 7 uur wachten
(114)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht 20 personen
3 114

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • 1 muntje, gewikkeld in aluminiumfolie
  • grote pan waar puddingvorm in past
  • puddingvorm (inhoud 1,5 liter)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Voeg alle bovenstaande ingrediënten samen, doe het geheel in de puddingvorm. Meng de ingrediënten met een mixer tot een glad geheel. Verstop het muntje in de pudding. Dek de vorm af met bakpapier. Bind de vorm dicht met het bakpapier door er een touwtje om te knopen. Kook in de pan een laagje water, zet daar de vorm in en zet de pan met vorm en al op een laag vuur. Laat de pudding in 7 uur gaarstomen, vul af en toe het hete water in de pan bij. Stort de pudding uit de vorm en bewaar hem in een afgesloten (koek)blik tot Kerstmis.

Tip:

Christmas pudding is het traditionele nagerecht van een Engels kerstdiner. Veel families hebben hun eigen recept, en bereiden de pudding al maanden vóór Kerstmis. Voor de kinderen verstoppen ze muntjes in de pudding.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.