Bri­o­che­tul­band

  • gebak
  • 20 stuks
  • 165 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 u. 50 min. wachten
(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak 20 stuks
3 47

Ingrediënten

Keukenspullen
  • handmixer met deeghaken, tulbandvorm, ingevet met boter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng in een kom de bloem met de gist, poedersuiker en 1/2 tl zout. Maak in het midden een kuiltje en schenk de melk, boter en eieren erin. Meng alles met de handmixer in 5 min. tot een soepel en vochtig deeg. Meng tot slot de rozijnen erdoor.
  2. Verdeel de amandelen over de bodem van de tulbandvorm en leg het deeg erop; vul de vorm voor niet meer dan twee derde. Dek de vorm af met een schone theedoek. Laat het deeg op een warme plaats ca. 1 uur rijzen tot de vorm helemaal vol is met deeg.
  3. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schuif de vorm in het midden van de oven en bak de tulband in 50 min. goudbruin en gaar. Keer de tulband uit de vorm op een rooster en laat hem uitdampen en afkoelen. Bestuif de tulband vlak voor het serveren met poedersuiker. Een verrassend luchtig brood verrijkt met ei. Lekker met gezouten roomboter of de sinaasappel-kaneelboter (zie tip).

Tip:

Roer voor sinaasappel-kaneelboter 100 g boter romig. Meng er 1 tl geraspte sinaasappelschil, 1/2 tl kaneel en 2 el poedersuiker door. Schep de boter in een potje en laat hem opstijven.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.