Os­sen­haas­bief­stuk stap-voor-stap van Loetje

(188)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 188

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Bestrooi het vlees met kruiden. Verhit de pan en laat de margarine smelten. Zet de vlam goed hoog, zodat de boter flink gaat bruisen. Laat de boter niet aanbranden!
  2. Leg de biefstuk in de pan als de boter is uitgebruist. Houd het vuur hoog, zodat ze snel dichtschroeien. Draai de biefstuk om na 1 min. Draai de biefstukken voortdurend, om ze egaal bruin te krijgen. Gebruik voor het draaien van de biefstuk een tang. Om er toch voor te zorgen dat de biefstuk vanbinnen warm genoeg is, kun je het vuur de laatste 2 min. wat lager draaien.
  3. De biefstuk is klaar als hij rondom mooi bruin is en vanbinnen warm genoeg. Leg de biefstuk op een bord. Schenk er flink wat jus over. Serveer de biefstuk met frites en een simpele salade met mosterddressing; of gewoon met een verse witte boterham om in de jus te dopen

bereidingstip:

Tip van Loetje: 'Gebruik een pan met een dunne bodem, die goed heet wordt. En als je maar een of twee biefstukjes wilt bakken, gebruik dan een kleinere pan. Die wordt sneller en beter warm en je hebt minder margarine nodig.'

bereidingstip:

Tip van Loetje: 'Wij bakken de biefstuk in margarine, liefst Blue Band. Die bevat niet zo veel water en geeft een mooiere, bruine jus. De pan spoelen we af met koud water en drogen we met keukenpapier. Niks geen afwasmiddel.'

combinatietip:

Serveer de biefstuk met frites en een simpele salade met mosterddressing; of gewoon met een verse witte boterham om in de jus te dopen

Tip:

AllerHande gaat elke maand op zoek naar het beste recept van een klassiek gerecht. Deze keer gebakken biefstuk, volgens het recept van Loetje. Bak hem stap-voor-stap mee met deze Amsterdamse biefstukkenexpert. Het geheim van de allerbeste en de allerlekkerste biefstuk? 'Concentratie en timing,' antwoordt Jaap Klinkhamer. Hij wordt aangevuld door vader Loetje: 'En talent. Net als met ieder vak moet je hier ook gewoon aanleg voor hebben. Ook belangrijk: als de boter is uitgeschuimd en de biefstuk de pan in gaat, moet je zorgen dat je het vlees blijft bewegen. Voortdurend draaien is de enige manier om het vlees aan beide kanten mooi bruin te krijgen.'

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 34 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Ossenhaasbiefstuk stap-voor-stap van Loetje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Os­sen­haas­bief­stuk stap-voor-stap van Loetje

1
1
  • 4 ossenhaasbiefstukken

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Bestrooi het vlees met kruiden.

2
2
  • 100 g margarine

Verhit de pan en laat de margarine smelten. Zet de vlam goed hoog, zodat de boter flink gaat bruisen (laat de boter niet aanbranden!)

3
3

Leg de biefstuk in de pan als de boter is uitgebruist. Houd het vuur hoog, zodat ze snel dichtschroeien. Draai de biefstuk om na 1 min.

4
4

Draai de biefstukken voortdurend, om ze egaal bruin te krijgen.

Tip: Om er toch voor te zorgen dat de biefstuk vanbinnen warm genoeg is, kun je het vuur de laatste 2 min. wat lager draaien.'

Tip: Gebruik voor het draaien van de biefstuk een tang.

5
5

Leg de biefstuk op een bord. Schenk er flink wat jus over.

Tip: De biefstuk is klaar als hij rondom mooi bruin is en vanbinnen warm genoeg.

bereidingstip:

Tip van Loetje: 'Gebruik een pan met een dunne bodem, die goed heet wordt. En als je maar een of twee biefstukjes wilt bakken, gebruik dan een kleinere pan. Die wordt sneller en beter warm en je hebt minder margarine nodig.'

bereidingstip:

Tip van Loetje: 'Wij bakken de biefstuk in margarine, liefst Blue Band. Die bevat niet zo veel water en geeft een mooiere, bruine jus. De pan spoelen we af met koud water en drogen we met keukenpapier. Niks geen afwasmiddel.'

combinatietip:

Serveer de biefstuk met frites en een simpele salade met mosterddressing; of gewoon met een verse witte boterham om in de jus te dopen

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.