Ge­bak­ken vis met ho­ning­wor­tel­tjes

(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 53

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de peper zeer fijn, verwijder de zaadjes. Pel de ui, halveer en snijd in reepjes. Laat boter in een brede pan smelten. Bak hierin de rode peper en ui 3 min. op laag vuur. Schep de helft uit de pan. Voeg toe de wortel, honing, azijn, zout naar smaak en ca. 250 ml water aan pan (zodat worteltjes net onder water staan).
  2. Breng aan de kook. Kook tot het vocht bijna verdampt is en de worteltjes gaar zijn. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met rest uimengsel, naar smaak royaal peper en zout. Klop het ei los met wat water in een diep bord. Meng met bloem, paprikapoeder, peper en zout. Knip de bieslook fijn en roer de helft door de bloem. Verhit de rest van de boter in ruime koekenpan. Haal vis door ei en vervolgens door bloemmengsel.
  3. Bak om en om in ca. 6 min. bruin en gaar. Roer rest bieslook door de rijst. Leg de gebakken vis op borden. Schep de worteltjes en rijst ernaast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 651 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 91 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 16-17

Gebakken vis met honingworteltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken vis met ho­ning­wor­tel­tjes

1
1
  • 1 rode peper
  • 2 uien
  • 25 g boter

Snijd de peper zeer fijn, verwijder de zaadjes. Pel de ui, halveer en snijd in reepjes. Laat boter in een brede pan smelten.

2
2

Bak hierin de rode peper en ui 3 min. op laag vuur. Schep de helft uit de pan.

3
3
  • 500 g worteltjes
  • 1 el bloemenhoning
  • 2 el azijn

Voeg toe de wortel, honing, azijn, zout naar smaak en ca. 250 ml water aan pan (zodat worteltjes net onder water staan).

4
4
  • 400 g rijst

Breng aan de kook. Kook tot het vocht bijna verdampt is en de worteltjes gaar zijn. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 1 ei
  • 2 el bloem
  • ½ el paprikapoeder

Meng met rest uimengsel, naar smaak royaal peper en zout. Klop het ei los met wat water in een diep bord. Meng met bloem, paprikapoeder, peper en zout.

6
6
  • 25 g verse bieslook
  • 50 g boter
  • 400 g tilapiafilets

Knip de bieslook fijn en roer de helft door de bloem. Verhit de rest van de boter in ruime koekenpan. Haal vis door ei en vervolgens door bloemmengsel.

7
7

Bak om en om in ca. 6 min. bruin en gaar. Roer rest bieslook door de rijst. Leg de gebakken vis op borden. Schep de worteltjes en rijst ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.