Ge­krui­de var­kens­haas met pu­ree en ho­ning­wor­tel­tjes

Verrassend: een oer-Hollandse maaltijd met de smaken van mystiek India.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Verrassend: een oer-Hollandse maaltijd met de smaken van mystiek India. 4 personen
4 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in een pan met ruim water en wat zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de doperwten toe.
  2. Halveer ondertussen de varkenshaas in de lengte. Bestrijk met de kruidenpasta uit de Knorr Flavour Pot. Verhit de helft van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de varkenshaas op hoog vuur in 2 min. rondom bruin. Draai het vuur naar middelhoog en laat 6 min. bakken. Keer halverwege.
  3. Halveer ondertussen de worteltjes in de lengte. Verhit de olie in een hapjespan en voeg de worteltjes en steranijs toe. Roerbak 1 min. op hoog vuur. Voeg de honing en 100 ml water toe en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 8 min. stoven. Check en voeg indien nodig meer water toe (1-2 el). Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwijder de steranijs.
  4. Neem het vlees uit de pan en laat onder alumiumfolie rusten. Voeg 150 ml water toe aan het achtergebleven bakvet en laat 1 min. op hoog vuur koken. Breng de jus op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Snijd de peterselie fijn. Giet de aardappelen en doperwten af, voeg de boter en melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree.
  6. Serveer het vlees met de jus, puree en worteltjes. Bestrooi met de peterselie.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Rosemount Grenache Shiraz.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 370 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Gekruide varkenshaas met puree en honingworteltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­krui­de var­kens­haas met pu­ree en ho­ning­wor­tel­tjes

1
1
  • 1.2 kg iets kruimige aardappelen
  • 200 g doperwten

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in een pan met ruim water en wat zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de doperwten toe.

2
2
  • 500 g scharrel varkenshaas
  • 1 kuipje Flavour Pot Curry

Halveer ondertussen de varkenshaas in de lengte. Bestrijk met de kruidenpasta uit de Knorr Flavour Pot.

3
3
  • 30 g boter

Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de varkenshaas op hoog vuur in 2 min. rondom bruin.

4
4
  • 500 g geschrapte worteltjes

Draai het vuur naar middelhoog en laat 6 min. bakken. Keer halverwege. Halveer ondertussen de worteltjes in de lengte.

5
5
  • 2 el (olijf)olie
  • 4 g steranijs

Verhit de olie in een hapjespan en voeg de worteltjes en steranijs toe. Roerbak 1 min. op hoog vuur.

6
6
  • 2 el honing
  • 100 ml kraanwater

Voeg de honing en het water toe en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 8 min. stoven.

7
7

Check en voeg indien nodig meer water toe (1-2 el). Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwijder de steranijs.

8
8

Neem het vlees uit de pan en laat onder alumiumfolie rusten.

9
9
  • 150 ml kraanwater

Voeg het water toe aan het achtergebleven bakvet en laat 1 min. op hoog vuur koken. Breng de jus op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 15 g peterselie
  • 30 g boter
  • 4 el melk

Snijd de peterselie fijn. Giet de aardappelen en doperwten af, voeg de boter en melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree.

11
11

Serveer het vlees met de jus, puree en worteltjes. Bestrooi met de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.