Aard­ap­pel-ma­kreel­sa­la­de

(159)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 159

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en snijd de aardappelen in dunne plakjes en kook ze in ruim water met wat zout in 10 min. beetgaar. Voeg na 6 min. de broccoliroosjes toe en kook deze in 4 min. gaar. Kook ondertussen de eieren in 8-10 min. hard. Verwijder het vel en de graten van de makreel en verdeel het visvlees in stukken.
  2. Maak de paprika schoon en snijd in dikke repen. Verhit de olie in een wok en roerbak de paprikarepen in 3-4 min. gaar. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in vieren. Haal de wok van het vuur en sprenkel de azijn over de paprika. Schep de kappertjes erdoor. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  3. Giet de aardappelen en de broccoli af. Meng ze in een kom met het paprikamengsel, de helft van de bosui en de helft van de makreel. Breng de salade op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over borden en verdeel de rest van de makreel en de bosui erover. Garneer met de parten ei.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aardappel-makreelsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel-ma­kreel­sa­la­de

1
1
  • 800 g vastkokende aardappelen

Schil en snijd de aardappelen in dunne plakjes en kook ze in ruim water met wat zout in 10 min. beetgaar.

2
2
  • 300 g broccoliroosjes
  • 2 eieren

Voeg na 6 min. de broccoliroosjes toe en kook deze in 4 min. gaar. Kook ondertussen de eieren in 8-10 min. hard.

3
3
  • 1 gerookte makreel

Verwijder het vel en de graten van de makreel en verdeel het visvlees in stukken.

4
4
  • 2 rode paprika's
  • 4 el olijfolie

Maak de paprika schoon en snijd in dikke repen. Verhit de olie in een wok en roerbak de paprikarepen in 3-4 min. gaar.

5
5

Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in vieren.

6
6
  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 el kappertjes
  • 3 bosuitjes

Haal de wok van het vuur en sprenkel de azijn over de paprika. Schep de kappertjes erdoor. Snijd de bosuitjes in ringetjes.

7
7

Giet de aardappelen en de broccoli af. Meng ze in een kom met het paprikamengsel, de helft van de bosui en de helft van de makreel.

8
8

Breng de salade op smaak met peper en zout.

9
9

Verdeel de salade over borden en verdeel de rest van de makreel en de bosui erover. Garneer met de parten ei.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.