Aard­ap­pel­sa­la­de van Bir­git

Dit noemen we salade-plus, want naast aardappelen en groenten zitten hier óók lekkere worstjes in.

(101)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Dit noemen we salade-plus, want naast aardappelen en groenten zitten hier óók lekkere worstjes in. 4 personen
3 101

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in de schil in water met zout in 20 min. net gaar. Koken in de schil zorgt voor een zachte structuur van de aardappel. Snijd ondertussen de knakworst in kleine stukjes. Snijd ondertussen de knakworst in kleine stukjes. Halveer de augurken en de bosui in de lengte en snijd ze vervolgens in kleine stukjes.
  2. Giet de aardappelen af en laat ze iets afkoelen. Pel de schil eraf en snijd ze in dunne plakken. Meng met de knakworst, de augurk, 2 bosuitjes, de azijn en de mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat afgedekt met vershoudfolie in de koelkast minstens 1 uur staan zodat de smaken kunnen intrekken.
  3. Meng de rest van de bosui door de salade.
  4. Serveertip: U kunt de aardappelen ook in kleine blokjes snijden en mengen met de rest van de ingrediënten. Zo kunt u met een ijslepel heel eenvoudig bolletjes van de salade maken. Of schep de salade in een grote kom en zet deze ondersteboven op een bord of schaal. Haal de kom eraf en strooi wat bosui over de bol salade.

combinatietip:

Deze salade smaakt heerlijk op stokbrood en is ook heel geschikt als salade bij een barbecue.

Tip:

Familierecept Allerhande 9 2010. Birgits moeder woont in Duitsland en leerde het recept 55 jaar geleden van háár moeder. Birgit: ?De ingrediënten die mijn moeder thuis voor deze salade gebruikt, verschillen wel een beetje van die in Nederland, zoals de mayonaise. En in plaats van varkensvlees gebruik ik runderknakworst. Als mijn moeder hier op bezoek is, vind ik haar ook wel eens bij ons in de keuken. Het liefst samen met mijn dochter Monira. Die wil het recept van oma leren, want zoals zíj aardappelsalade maakt, maakt niemand hem.?

bewaartip:

U kunt de salade 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelsalade van Birgit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­sa­la­de van Bir­git

1
1
  • ½ kg vastkokende aardappelen
  • 400 g runderknakworsten

Kook de aardappelen in de schil in water met zout in 20 min. net gaar. Koken in de schil zorgt voor een zachte structuur van de aardappel. Snijd ondertussen de knakworst in kleine stukjes.

2
2
  • 170 g zoetzure cocktailaugurken
  • 3 stuks bosuien

Snijd ondertussen de knakworst in kleine stukjes. Halveer de augurken en de bosui in de lengte en snijd ze vervolgens in kleine stukjes.

3
3
  • 3 el wittewijnazijn
  • 175 g mayonaise met yoghurt

Giet de aardappelen af en laat ze iets afkoelen. Pel de schil eraf en snijd ze in dunne plakken. Meng met de knakworst, de augurk, 2 bosuitjes, de azijn en de mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4

Laat afgedekt met vershoudfolie in de koelkast minstens 1 uur staan zodat de smaken kunnen intrekken.

5
5

Meng de rest van de bosui door de salade.

6
6

Serveertip: U kunt de aardappelen ook in kleine blokjes snijden en mengen met de rest van de ingrediënten. Zo kunt u met een ijslepel heel eenvoudig bolletjes van de salade maken.

7
7

Of schep de salade in een grote kom en zet deze ondersteboven op een bord of schaal. Haal de kom eraf en strooi wat bosui over de bol salade.

combinatietip:

Deze salade smaakt heerlijk op stokbrood en is ook heel geschikt als salade bij een barbecue.

bewaartip:

U kunt de salade 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.