Chi­ne­se kip­pen­soep

Met een kopje van deze goedgevulde soep warm je iedereen op na een lange werk- of schooldag.

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees voorgerecht Met een kopje van deze goedgevulde soep warm je iedereen op na een lange werk- of schooldag. 4 personen
3 64

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd in hele dunne ringetjes. Snijd de winterpeen in luciferdikke reepjes. Schil en rasp de gemberwortel.
  2. Breng in het water de kipfilet (in zijn geheel) met de rode peper, de winterpeen, de gember en de sherry aan de kook (u kunt de sherry ook weglaten). Laat 30 min. zachtjes doorkoken. Schep eventueel schuim met een schuimspaan van de soep.
  3. Haal de kipfilet uit de bouillon, snijd hem in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Breng de bouillon op smaak met zout.
  4. Snijd de shiitakes in plakjes. Snijd de peultjes in de lengte in dunne reepjes en schep ze met de plakjes kip en de shii-takes bij de bouillon. Laat de soep nog 5 min. doorkoken. Snijd intussen de bosui in ringetjes.
  5. Breng de soep op smaak met sojasaus en bestrooi voor het serveren met bosui.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 70 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Chinese kippensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­ne­se kip­pen­soep

1
1
  • ¼ rode peper
  • 1 winterpeen
  • 1 cm verse gemberwortel

Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd in hele dunne ringetjes. Snijd de winterpeen in luciferdikke reepjes. Schil en rasp de gemberwortel.

2
2
  • 1 kipfilet
  • 6 el sherry

Breng in het water de kipfilet (in zijn geheel) met de rode peper, de winterpeen, de gember en de sherry aan de kook (u kunt de sherry ook weglaten). Laat 30 min. zachtjes doorkoken. Schep eventueel schuim met een schuimspaan van de soep.

3
3

Haal de kipfilet uit de bouillon, snijd hem in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Breng de bouillon op smaak met zout.

4
4
  • 50 g shiitakes
  • 50 g peultjes
  • 2 bosuien

Snijd de shiitakes in plakjes. Snijd de peultjes in de lengte in dunne reepjes en schep ze met de plakjes kip en de shii-takes bij de bouillon. Laat de soep nog 5 min. doorkoken. Snijd intussen de bosui in ringetjes.

5
5
  • 1 el sojasaus

Breng de soep op smaak met sojasaus en bestrooi voor het serveren met bosui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.