Kip­pen­soep met as­per­ge­pun­ten en wa­ter­kers

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees voorgerecht 4 personen
3 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kipfilet in stukken snijden en in keukenmachine pureren. Eiwit, sesamolie, 1 theelepel zout en peper naar smaak erdoor mengen. Kipmengsel 5 minuten laten staan. Aspergepunten halveren. In pan bouillon aan de kook brengen en sherry, sojasaus en 1 theelepel zout erdoor roeren. Asperges en bosuitjes toevoegen en in 3-5 minuten gaarkoken. Kipmengsel toevoegen. Met garde stevig door bouillon roeren tot kipmengsel in stukken uiteen valt. Soep op zacht vuur nog 2-3 minuten laten pruttelen en op smaak brengen met sojasaus en peper. Waterkers erdoor roeren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 3 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: China

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.