Ge­stoof­de run­der­lap­pen met ont­bijt­koek

(125)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 125

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui fijn. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Laat ⅘ van de boter in een braadpan bruin worden. Bak de runderlappen op middelhoog vuur om en om 2 min. Neem uit de pan.
  2. Bak de ui in de braadboter 3 min. Roer de tomatenpuree en gemalen peper erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de mosterd, het water en de ontbijtkoek toe en breng aan de kook. Voeg het vlees weer toe en laat met de deksel op de pan op het allerlaagste vuur in ca. 2 uur gaarstoven.
  3. Kook de aardappelen in een laagje water met zout naar smaak in ca. 10 min. gaar. Giet af. Maak de spruiten schoon en kook ze in ruim kokend water met zout in ca. 8 min. gaar. Giet af. Voeg de rest van de boter toe en breng op smaak met peper. Verdeel het vlees over borden. Leg de aardappelen en spruiten ernaast. Schep de jus erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 652 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 02-03

Gestoofde runderlappen met ontbijtkoek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­stoof­de run­der­lap­pen met ont­bijt­koek

1
1
  • 1 ui
  • 4 sneetjes ontbijtkoek
  • 600 g rib-runderlappen

Snipper de ui fijn. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Breng het vlees op smaak met peper en zout.

2
2
  • 40 g boter

Laat de boter in een braadpan bruin worden. Bak de runderlappen op middelhoog vuur om en om 2 min. Neem uit de pan.

3
3
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 tl versgemalen zwarte peper

Bak de ui in de braadboter 3 min. Roer de tomatenpuree en gemalen peper erdoor en bak 1 min. mee.

4
4
  • ½ el mosterd
  • 500 ml kraanwater

Voeg de mosterd, het water en de ontbijtkoek toe en breng aan de kook.

5
5

Voeg het vlees weer toe en laat met de deksel op de pan op het allerlaagste vuur in ca. 2 uur gaarstoven.

6
6
  • 800 g aardappelen

Kook de aardappelen in een laagje water met zout naar smaak in ca. 10 min. gaar. Giet af.

7
7
  • 700 g spruitjes
  • 10 g boter

Maak de spruiten schoon en kook ze in ruim kokend water met zout in ca. 8 min. gaar. Giet af. Voeg de boter toe en breng op smaak met peper.

8
8

Verdeel het vlees over borden. Leg de aardappelen en spruiten ernaast. Schep de jus erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.