Run­der­stoof­pot met win­ter­groen­ten

Koude dagen vragen om deze stoofpot met stevige groenten en bier.

(184)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Koude dagen vragen om deze stoofpot met stevige groenten en bier. 4 personen
3 184

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de vlees in grove stukken en schep om met de mosterd, peper en zout. Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees in 5 min. rondom bruin. Snijd de knoflook in plakjes. Snijd de winterpeen in plakjes en de knolselderij in blokjes. Voeg de knoflook, knolselderij en winterpeen toe en bak al omscheppend 3 min. mee.
  2. Verkruimel het vleesbouillontablet boven de pan. Schenk het bier en het warme water bij het vlees. Breng het vocht aan de kook, zet het vuur laag en laat het vlees met deksel op de pan in 2-2 ½ uur gaar stoven.
  3. Schep het vlees regelmatig om, en snijd ondertussen de aardappelen en de prei in stukken. Voeg halverwege de stooftijd de aardappel en de prei toe. Snijd de selderij in grove stuken. Breng de stoofpot op smaak met peper en zout en bestrooi met selderij.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree en wortelsalade.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 935 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Runderstoofpot met wintergroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Run­der­stoof­pot met win­ter­groen­ten

1
1
  • 750 g rib-runderlappen
  • 2 el grove mosterd

Snijd de vlees in grove stukken en schep om met de mosterd, peper en zout.

2
2
  • 50 g boter
  • 2 tenen knoflook

Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees in 5 min. rondom bruin. Snijd de knoflook in plakjes.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 2 winterpeen
  • 1 knolselderij

Snijd de winterpeen in plakjes en de knolselderij in blokjes.

4
4

Voeg de knoflook, knolselderij en winterpeen toe en bak al omscheppend 3 min. mee.

5
5
  • 1 vleesbouillontablet
  • 1 fles bier
  • 200 ml kraanwater

Verkruimel het vleesbouillontablet boven de pan. Schenk het bier en het warme water bij het vlees.

6
6

Breng het vocht aan de kook, zet het vuur laag en laat het vlees met deksel op de pan in 2-2 ½ uur gaar stoven.

7
7
  • 4 vastkokende aardappelen
  • 2 preien

Schep het vlees regelmatig om, en snijd ondertussen de aardappelen en de prei in stukken. Voeg halverwege de stooftijd de aardappel en de prei toe.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

8
8
  • 3 takjes selderij

Snijd de selderij in grove stuken. Breng de stoofpot op smaak met peper en zout en bestrooi met selderij.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree en wortelsalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.