De ge­hakt­bal van Tiny Brands

(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 8 personen
3 47

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Doe het gehakt in een grote kom. Rasp de ui en pers de knoflook boven het gehakt. Meng het gehakt met de ui, de peterselie, de eieren, het paprikapoeder, de oregano, het paneermeel en zout en peper naar smaak. Kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Draai 16 balletjes van het gehakt. Verhit de olie en bak in 30 minuten de balletjes rondom bruin.

Tip:

Tiny Brands is AllerHande-lezeres: 'Mijn gehaktballetjes noem ik 'gehaktballetjes à la Wilma', naar onze buurvrouw op de camping waar wij al elf jaar elke zomer staan. Wilma is een heel goede kokkin en getrouwd met een Griekse man. Vandaar de mediterrane smaak van oregano in dit gerecht. Toen ik Wilma's gehaktballetjes voor het eerst proefde, heb ik meteen het recept gevraagd. Ik geef er wel mijn eigen draai aan, bijvoorbeeld door er soms wat extra ui in te doen. Dan worden ze wat pittiger van smaak. Of ik maak ze wat smeuïger door iets meer olijfolie door het gehakt te kneden. Onder vrienden en familie zijn de gehaktballetjes à la Wilma beroemd. Ik heb ze op mijn onlinekookschrift gezet, zodat anderen ze ook kunnen maken. Ze zijn zo lekker; eigenlijk moet iedereen ze een keer hebben geproefd.'

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.