To­nijntar­taar

Het perfecte voorgerecht als je voor chic gaat: rauwe tonijn met de oosterse smaken van soja en limoen.

(295)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Het perfecte voorgerecht als je voor chic gaat: rauwe tonijn met de oosterse smaken van soja en limoen. 8 personen
3 295

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 glaasjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tonijn in blokjes. Schep de blokjes tonijn om met de sojasaus en het limoensap.
  2. Breng op smaak met zout en gemalen chilivlokken. Indien je niet van (heel) pittig houdt, gebruik dan niet te veel chilivlokken.
  3. Snijd de bosui fijn. Verdeel de tonijntartaar over de glaasjes en bestrooi met de bosuitjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 20 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Tonijntartaar

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­nijntar­taar

1
1
  • 120 g tonijn
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl limoensap

Snijd de tonijn in blokjes. Schep de blokjes tonijn om met de sojasaus en het limoensap.

2
2
  • ½ tl chilivlokken

Breng op smaak met zout en gemalen chilivlokken. Indien je niet van (heel) pittig houdt, gebruik dan niet te veel chilivlokken.

3
3
  • 2 bosuitjes

Snijd de bosui fijn. Verdeel de tonijntartaar over de glaasjes en bestrooi met de bosuitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.